CLUBUL GOLD 2019: BANATU-I FRUNCEA, DAR NICI MOLDOVA NU E MAI PREJOS

După un prim sezon de excepţie, la finalul căruia 20 crescători din ţară au împărţit premii în valoare de 200.000 de lei, de departe cele mai consistente premii în bani oferite la vreo competiţie columbofilă din România, Clubul Gold, competiţie organizată de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, a debutat în forţă cu un nou sezon. Graţie seriozităţii şi transparenţei demonstrate de organizatori, încrederea crescătorilor în competiţie a crescut, situaţie care s-a reflectat în comenzile pentru inele Gold distribuite pentru sezonul 2019. Aşa după cum se ştie deja, asociaţiile judeţene au comandat peste 14.000 de inele, aproape dublu faţă de numărul inelelor Gold comandate în 2017! „Am depăşit uşor pragul de 10.000 de inele distribuite, la care ne gândeam la început, motiv pentru care fondul de premiere de anul viitor va fi unul record. În plus, la solicitarea columbofililor, o parte importantă din suma totală de premiere va rămâne la nivel judeţean, unde vor fi premiate performanţele locale, independent de clasamentul naţional. Oricum, din punctul meu de vedere, competiţia are un potenţial mult mai mare şi acest lucru, sunt convins, se va vedea în anii care vor urma. Sunt bucuros de modul în care am dezvoltat acest proiect şi încrezător că, în viitor, Clubul Gold va constitui unul dintre motoarele principale ale dezvoltării columbofiliei româneşti“, declara, la finalul lunii mai, preşedintele FNCPR, Marius Tunduc. 

Situaţia la zi a inelelor Gold comandate de către asociaţiile judeţene scoate la iveală faptul că, aşa cum spune şi proverbul, tot Banatul e fruntea! Mai exact, crescătorii din Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Satu Mare, Arad şi Bihor au achiziţionat împreună 3910 inele, aproape dublu faţă de cei din Oltenia ori Muntenia. Trebuie precizat că Arad şi Bihor figurează în top 5 asociaţii judeţene care au reuşit să distribuie peste 1.000 de inele Gold. Această performanţă le va aduce crescătorilor din cele două judeţe şansa de a pune mâna pe cele 20 de premii valoroase care vor fi acordate la nivelul celor două asociaţii, 10 premii a câte 1.300 de lei pentru Arad şi 10 premii a câte 1.000 de lei pentru Bihor.
Casă pentru mulţi crescători cu ştate vechi, Moldova nu este nici ea departe când vine vorba despre achiziţia inelelor Gold pentru sezonul 2018. Astfel, columbofilii din Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău şi Brăila au comandat 3.715 inele, cu menţiunea că Suceava şi Bacău au depăşit pragul de 1.000 de inele. Interesul crescătorilor din această regiune pentru Clubul Gold nu este deloc surprinzătoare având în vedere că, la Gala Campionilor desfăşurată în luna ianuarie, la Oradea, crescătorii din Moldova au luat caimacul, adjudecându-şi o parte importantă dintre premiile sezonului 2017.
De partea cealaltă, regiunile Oltenia, Muntenia şi Transilvania parcă s-au înţeles atunci când au trimis comenzile pentru inele Gold, acestea comandând, în final, un număr aproximativ egal, respectiv 2.150 în Oltenia, 2.142 în Muntenia şi 2.131 în Transilvania. Dintre asociaţiile din aceste regiuni, doar Prahova a reuşit să acceadă în topul asociaţiilor cu peste 1.000 de intele comandate, astfel că, la fel ca şi colegii lor din Arad, Bihor, Suceava şi Bacău, zece crescători prahoveni vor avea asigurate 10 premii a câte 1.100 de lei, graţie sistemului implementat de FNCPR.


În total, pe pe lângă cele 23 de premii ce se vor acorda la nivel naţional în cadrul Galei Campionilor din 2019, în cadrul Clubului Gold se vor acorda alte 129 de premii la nivel judeţean, cel mai mic premiu fiind de 333 de lei, iar cel mai amre premiu fiind de 1.300 de lei. Este încă o modalitate prin care Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România încearcă să recompenseze performanţa, precum şi să stimuleze crescătorii din toate colţurile ţării, care au acum mult mai multe şanse să împletească pasiunea cu beneficiile!

 

 

Adaugat: 22.06.2018 23:13:02