CLAUDIU IORDANESCU: INELELE GOLD SUNT O SANSA EXTRAORDINARA PENTRU TOTI COLUMBOFILII!

Concurează de aproape 10 ani, îndrăgeşte Fondul şi vine din Vâlcea. Îl cheamă Claudiu Iordănescu şi, graţie punctajului obţinut de femela cu seria Ro-17-9001653, respectiv 29,87, a reuşit să-şi facă intrarea pe lista crescătorilor care vor fi premiaţi cu suma de 10.000 brut în cadrul Galei Campionilor ce va fi organizată, în acest weekend, la Braşov.

„Apreciez în mod deosebit competiţia Gold despre care pot spune că este una corectă. Regulamentul este ok, însă, personal, aş avea câteva menţiuni. Spre exemplu, consider că modalitatea de premiere trebuia să rămână neschimbată şi să fie premiaţi tot 20 de crescători. Din punctul meu de vedere competiţia ar fi mult mai atractivă şi ar răsplăti cum se cuvine crescătorii care aleg să cumpere inele Gold. Totodată, aş prefera ca toţi porumbeii, şi cei inelaţi Gold şi cei cu inele de asociaţie, să fie îmbarcaţi împreună în maşina de concurs. Nu cred că este bine să fie puşi în boxe separate şi doar boxele cu porumbeii Gold să aibă stickere“, spune columbofilul vâlcean.

La fel ca foarte mulţi crescători pasionaţi din ţară, Claudiu Iordănescu a investit în achiziţionarea a 30 de inele Gold, decizie care s-a dovedit extrem de inspirată: „În 2017 am cumpărat 30 de inele Gold şi, cu siguranţă, voi mai achiziţiona. Este ceva ce aş recomanda tuturor columbofililor să facă deoarece competiţia s-a dovedit a fi una foarte corectă. Este o şansă extraordinară pentru a câştiga unul dintre premiile naţionale puse în joc“.

Cât despre porumbelul care i-a adus unul dintre premiile ce vor fi acordate în cadrul Galei Campionilor ce va avea loc în acest weekend, la Braşov, Iordănescu spune că a fost zburată la văduvie şi nu intenţionează să o mai zboare în competiţii. „Ambii părinţi au fost achiziţionaţi de la columbodromul Balkanic Fair Pay, unde au şi concurat. Mama porumbelului este de la domnul Catrinescu, o combinaţie a liniilor de sânge Veenstra şi Verkerk, iar tatăl este original Haesen Ludo&Kurt“, a precizat crescătorul vâlcean. El consideră că, dintre toate categoriile de zbor, Fondul este cea mai completă deoarece dă şansa unui porumbel bun să fie acasă încă din prima zi de concurs.

În încheiere, Claudiu Iordănescu spune că i-ar plăcea să vadă mai multă seriozitate în universul columbofil românesc, atât din partea crescătorilor, cât și din partea forurilor implicate: „Suntem pe un drum bun, însă mai avem nevoie de puţină seriozitate, atât noi, columbofilii, cât şi conducerea noastră“.

Adaugat: 17.01.2019 11:53:02