CEREREA DE INELE GOLD A DEPASIT DEJA ASTEPTARILE

„Clubul Gold“ - un proiect de succes al Federaţiei Columbofile


Privită cu scepticim de o parte dintre columbofilii români, iniţiativa Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Porumbei din România de a înfiinţa „Clubul Gold“ prinde rădăcini adânci în tradiţia curselor de porumbei de pe meleaguri mioritice. După ce, în primii doi ani, Federaţia a făcut serioase eforturi pentru a-şi promova iniţiativa, în cel de-al treilea an, 2018, după ce douăzeci de columbofili şi-au ridicat primele premii în valoare de 10.000 de lei brut, „Clubul Gold“ poate fi deja caracterizat drept un proiect reuşit. Comparativ cu anii trecuţi, acum cele 10.000 de inele comandate iniţial s-au epuizat de la mijlocul lunii februarie, existând cereri pentru încă 3.000 de bucăţi.

„Referitor la Clubul Gold, vă informăm că am reușit să trecem peste numărul inițial de inele - 10.000, și alte 3000 de inele (conform solicitărilor) vor ajunge în curând în România. La distribuirea acestora, cuantumul premiilor va ajunge la impresionanta sumă de 260.000 lei (național și județean) lucru care face din competiția Clubul Gold, un adevărat catalizator al celor mai buni columbofili!!!“, anunţa, la începutul acestei săptămâni, conducerea FNCPR pe site-ul propriu. Se consfiinţea, astfel, ceea ce organizatorii preconizau încă de la sfârşitul anului trecut: numărul participanţilor la această competiţie va creşte semnificativ în momentul în care columbofilii vor vedea că proiectul este viabil şi primele premii în bani vor ajunge în buzunarele câştigătorilor.

Competiţia ia amploare

„Pentru noi, cei din conducerea Federaţiei, această competiţie a fost o mare provocare. La început, aşa cum de altfel ne şi aşteptam, ne-am lovit de prejudecăţile columbofililor, unele îndreptăţite, altele mai puţin îndreptăţite, însă am mers mai departe cu o şi mai mare determinare pentru că ştiam că Clubul Gold poate deveni, în câţiva ani, motorul creşterii calitative şi cantitative a columbofilie româneşti. Iată că am avut dreptate şi în acest an, pentru prima dată, cererea de inele Gold a depăşi oferta noastră de 10.000 de bucăţi, motiv pentru care am fost obligaţi să mai facem o comandă de 3.000 de inele suplimentare. Chiar şi în aceste condiţii, sunt absolut convins că în anii care vor urma această competiţie va creşte în mod semnificativ, pentru că lumea va vedea că este un concurs corect şi transparent, deasupra oricărei bănuieli legitime de fraudă“, a declarat Marius Tunduc, preşedintele FNCPR.
Până în prezent, cinci asociaţii columbofile judeţene au reuşit performanţa de a comanda, împreună, o treime din totalul de 13.000 de inele Gold. Este vorba de organizaţiile din judeţele Bihor (1.250 de bucăţi), Arad (1.000 de bucăţi), Prahova (1000 de bucăţi), Suceava (830 de bucăţi) şi Olt (800 de bucăţi). „Pentru mine, succesul acestei competiţii nu este deloc o surpriză. Avem columbofili excepţionali în această ţară şi jucători împătimiţi, iar posibilitatea câştigării unei sume importante de bani constituie un imbold suficient de puternic pentru a atrage noi şi noi competitori. Este important de precizat că succesul Clubului Gold se datorează, în principal, corectitudinii şi transparenţei de care a dat dovadă Federaţia în organizarea concursurilor, oamenii văzând că, la mijloc, nu este vorba de niciun truc sau aranjament, premiile mergând către cei care cu adevărat le meritau. În plus, decizia Federaţiei de a face o premiere judeţeană la asociaţiile care achită cel puţin 1000 de cotizaţii Gold s-a dovedit extraordinar de bună!“, a precizat Dani Marta, vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene Arad, membru al CNS.

Corectitudinea şi transparenţa sunt primordiale!

Succesul de care se bucură în prezent competiţia se poate lesne observa şi prin faptul că există noi asociaţii în ţară care au solicitat şi au primit un număr important de inele Gold. Pentru prima dată în istoria competiţiei, în judeţul Alba au fost distribuite 400 de inele, în judeţul Covasna au mers 350 de inele, iar în Maramureş s-au rezervat deja 170. În plus, câteva asociaţii au solicitat inele în plus faţă de cota rezervată iniţial. Spre exemplu, asociaţia din Bacău a solicitat şi va primi încă 350 de inele, după ce le-a epuizat pe cele 500 distribuite iniţial, iar în judeţul Neamţ s-a suplimentat numărul cu încă 250, primele 300 dovedindu-se insuficiente. „Eu cred că potenţialul acestei competiţii este cu mult mai mare, iar ambiţiile noastre, ca Federaţie care am gândit şi am pus în practică acest proiect, sunt pe măsură. Anul acesta le-am demonstrat tuturor cu nu este vorba de nicio vrăjitorie, că am gândit şi am pus în practică un proiect foarte serios şi necesar dezvoltării acestui minunat sport. Tocmai pentru că este o competiţie dedicată promovării acestui sport şi menit a le sprijini financiar pasiunea, am fost sensibili la cererile de modificare ale regulamentului competiţiei şi am decis ca un procent din totalul sumelor încasate să rămână ca fond de premiere pe plan local. Astfel, competiţia devine şi mai atractivă, iar şansele de a câştiga un premiu cresc considerabil. În anii care urmează, membri FNCPR vor realiza că acest Club Gold are menirea, în primul rând, de a-i ajuta să-şi monetizeze pasiunea şi talentul de columbofili şi, cu siguranţă, numărul participanţilor va creşte considerabil. Eu mizez foarte mult pe acest lucru“, a conchis Marius Tunduc. Acesta a adăugat că transparenţa şi corectitudinea competiţiei vor fi priorităţi absolute ale proiectului: „Insist pe aceste două trăsături pentru că, din punctul meu de vedere, sunt esenţiale pentru ca lumea să capete încredere în ceea ce noi propunem. Profit de acestă ocazie pentru a ruga colegii din judeţe să vegheze cu prioritate la o bună desfăşurare a concursurilor, la îmbarcări conforme cu litera regulamentului, la lansări în condiţii optime. Nu vreau să facem niciun rabat de la aceste lucruri!“

 

 

Adaugat: 03.03.2018 10:01:29