AU CUMPARAT INELE GOLD, ACUM INCASEAZA PREMIILE! (PARTEA A II-A)

Sezonul 2018 a ajuns la final, iar cei mai valoroşi crescători care au pariat pe inelele Gold culeg acum roadele muncii lor. Vorbim despre 64 de columbofili din 15 judeţe, acolo unde asociaţiile au reuşit să vând peste 250 de inele, care vor împărţii premii de peste 45.000 de lei. Este dovada că această competiţie gândită de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România (FNCPR) şi-a atins scopul principal, acela de a oferi columbofililor români şansele unei satisfacţii materiale, dincolo de gloria sportivă.


După ce, în prima parte a articolului, vi i-am prezentat pe câştigătorii din judeţele Bihor, Prahova, Vâlcea, Olt şi Argeş, acolo unde asociaţiile au reuşit distribuirea a peste 500 de inele Gold, a venit rândul să-i cunoaştem şi restul câştigătorilor. Vorbim despre crescătorii din judeţele Hunedoara, Constanţa, Mehedinţi, Arad, Covasna, Vrancea, Suceava, Bacău, Neamţ şi Mureş, care vor încasa premii graţie faptului că asociaţiile au distribuit, la începutul sezonului, cel puţin 250 de inele Gold. În total, cei 30 vor împărţi suma de 15.000 de lei, cel mai mic premiu fiind de 333 de lei.

Hunedoara
O situaţie inedită se întâlneşte în judeţul Hunedoara, acolo unde primele trei locuri în clasamentul judeţean, cele care asigură câte un premiu în valoare de 587 de lei, sunt ocupate de porumbei aparţinând aceleiaşi echipe: Natural Sport, primul clasat înregistrând o penalizare de doar 55,81 de puncte.

Constanţa
La malul mării, cele trei premii, fiecare în valoare de 435 de lei, vor merge la Marian Dumistracel, al cărui porumbel inelat Gold a înregistrat 61,76 de puncte de penalizare, şi la Vasile Băcuţă, proprietarul porumbeilor clasaţi pe locurile doi şi trei!

Mehedinţi
Lucrurile stau la fel şi în judeţul Mehedinţi, unde primul loc este ocupat de un porumbel aparţinând lui Florinel Tuce, în vreme ce pe locurile doi şi trei au clasat porumbei aparţinând aceluiaşi crescător, Mădălin Riza. Trebuie menţionat însă că punctajul obţinut de porumbelul de pe primul loc - 39,72 de puncte de penalizare - îi asigură columbofilului oltean, pe lângă premiul local în valoare de 427 de lei, şi un loc pe lista câştigătorilor la nivel naţional. Astfel, în cadrul Galei Campionilor care va avea loc la mijlocul lunii ianuarie, la Braşov, Florinel Tuce va primi şi un premiu brut în valoare de 10.000 de lei.

Arad
Puţin mai la Vest, în judeţul Arad, cele trei premii judeţene, în valoare de 400 de lei fiecare, vor merge la Sergiu Costea, ale cărui păsări ocupă locurile unu şi trei, şi Călin Ususan, al cărui porumbel a obţinut poziţia secundă a clasamentului.

Covasna
Tot 400 de lei vor primi şi doi crescători din judeţul Covasna care au pariat pe inelele Gold. Astfel, două dintre premii vor merge la Mihaly Gabor (120,84 puncte) şi Barabas Gabor (120,95 puncte), doi crescători despărţiţi în clasamentul judeţean de doar 11 sutimi.

Vrancea
În ceea ce priveşte situaţia în Vrancea, cele trei premii judeţene în valoare de 373 de lei fiecare vor ajunge la Cătălin Apostu, Daniel Stan şi Edward Braia. Nu putem însă să nu amintim faptul că rezultatul înregistrat de porumbelul de pe primul loc - 18,04 puncte - îi va aduce lui Cătălin Apostu şi un premiu brut de 10.000 de lei în cadrul Galei Campionilor de la Braşov de peste câteva zile.

Catalin Apostu - Vrancea

Suceava
Ceva mai la Nord, în Suceava, cele trei premii judeţene în valoare de 347 de lei vor merge la echipa Doru şi Cristi Nistor (locul I), Adrian Gheorghiţă (locul II) şi Ciprian Prelipcean (locul III). La fel ca în multe alte judeţe, bătălia pentru podium a fost decisă de doar câteva puncte, astfel porumbelul de pe primul loc a acumulat un punctaj de 46,38, cel de pe locul secund 58,00, iar cel de-al treilea a înregistrat un punctaj de 60,37.

Bacău
Rămânem în Moldova şi descoperim că, la Bacău, câştigătorii celor trei premii judeţene, în valoare de 340 de lei fiecare, sunt, în ordine, Iulian Oancea, cu un punctaj de 57,27, Florin Vartolomei - 71,09 puncte şi echipa Fraţii Olaru, cu 82,98 de puncte.

Neamţ
De departe cel mai competitiv judeţ în acest sezon este Neamţ, rezultatele obţinute de crescătorii de aici fiind de-a dreptul impresionante. Astfel, după un veritabil „foto-finish“, pe primul loc în clasamentul judeţean apare un porumbel aparţinând lui Ionel Mihuţ, cu un punctaj ideal: 18,01 puncte de penalizare. Pe locul secund găsim un porumbel aparţinând cunoscutului crescător Ioan Feştilă, care a reuşit un punctaj de 19,52, în vreme ce pe locul al treilea apare un porumbel al crescătorului Gheorghiţă Corfu, cu un scor de 20,90 puncte. Performanţele celor trei le asigură acestora prezenţa şi în clasamentul naţional, astfel că toţi vor fi premiaţi, în ianuarie, în cadrul Galei Campionilor organizată la Braşov, cu suma de 10.000 de lei brut.

Festila Ioan - Neamt

Mihut Ionel - Neamt

Mureş
În ceea ce priveşte situaţia din judeţul Mureş, conform clasamentului, cele trei premii judeţene în valoare de 333 de lei fiecare vor merge la echipa Tătar + Rogoz (locul I) şi Alexandru Ionescu, proprietarul porumbeilor clasaţi pe locurile II şi III.

 

 

Adaugat: 28.12.2018 17:06:57